+ Meer informatie

Problemen taxi's Schiphol zijn uit de wereld

1 minuut leestijd

ZAANSTAD (ANP) - Acties van boze Schiphol-taxichauffeurs worden niet meer verwacht. De fusie tussen de voormalige taxiregio's Amsterdam/Zaanstreek en Amstelland/Meerlanden betekent het einde van deze taferelen. Zo oordeelt het bestuur van het nieuwe Openbaar Lichaam Taxivervoer Amsterdam, Zaanstreek, Amstelland en Meerlanden (AZAM). Tien gemeenten zijn bij het samengaan betrokken.

Gedeputeerde van de provincie Noord-Holland J. Achterstraat installeerde de leden donderdagmorgen in het gemeentehuis van Zaanstad. Daarbij refereerden de bestuursleden R. ten Have (wethouder Amsterdam) en de voorzitter M. HorselenbergKoomen (wethouder Zaanstad) aan de „spannende en soms agressieve sfeer" die de voorbereiding van de fusie tekende.

Horselenberg sprak over de „hete adem van de taxibedrijven". Gedeputeerde Achterstraat kwam tijdens de voorbereidingsfase meermaals hardhandig in conflict met verontwaardigde taxichauffeurs, onder meer op Schiphol. Over de houding van de politie daarbij zei hij: „Ze keken alleen maar, terwijl ik werd belaagd. Het is zo jammer dat de politie nooit optreedt als je ze nodig hebt".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.