+ Meer informatie

"Bodem vervuild, betaal geen OGB"

Bewonersvereniging Krimpen:

1 minuut leestijd

KRIMPEN AAN DE LEK — De bewonersvereniging in de Neptunushof in Krimpen aan de Lek heeft haar leden geadviseerd dit jaar geen onroerendgoedbelasting (OGB) te betalen in verband met de in deze wijk ontdekte bodemverontreiniging.

De bewoners moeten, zo meent de vereniging, een rekest bij de gemeente indienen, omdat deze belasting een gemeentelijke belasting is.

Verder wordt de bewoners aangeralen bij de opgave voor de inkomstenbelasting de huurwaarde drastisch te verlagen. Ook kan alsnog een bezwaarschrift worden ingediend. Het bestuur van de bewonersvereniging vindt namelijk dat door de verontreinigingsaffaire de waarde van de woning niet te bepalen is.

Een woordvoerder van de gemeente heeft meegedeeld dat het college van B en W nog geen standpunt heeft ingenomen over mogelijke rekesten van deze aard voor de onroerendgoedbelasting. Bij de bepaling van de hoogte van de belasting wordt echter voor 1981 nog uitgegaan van de waarde van het huis op 1 januari 1980, een half jaar voordat de bodemverontreiniging werd ontdekt.

In de week van 11 tot en met 15 mei zal onder en rond een woning in de Neptunushof een tweede ontgraving plaatsvinden. Daarvoor is 650.000 gulden uitgetrokken. De gemeente hoopt een deel van dat bedrag van het rijk terug te krijgen. Een eerdere ontgraving, begin maart, bracht tien vaten naar boven. Ze bevatten hoofdzakelijk pasta-verf en poetslappen. Aangenomen wordt dat dit vuil van een garage afkomstig is geweest.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.