+ Meer informatie

„Iraakse saboteurs aangehouden"

1 minuut leestijd

CAIRO (AP) - De Egyptische krant Al-Ahram heeft gisteren vanuit Athene gemeld dat de Griekse autoriteiten vijftien Irakezen hebben aangehouden die op doorreis waren naar verschillende Europese bestemmingen om daar sabotage te plegen indien er een oorlog uitbreekt in de Golf.

Al-Ahram citeerde „semi-officiële bronnen in de omgeving van Griekse veiligheidsautoriteiten". Het bericht droeg de vermelding „exclusief voor Al-Ahram", een gebruikelijk eufemisme voor informatie die wordt uitgelekt door de inlichtingendienst van de Egyptische overheid.

Het bericht van Al-Ahram werd echter door hooggeplaatste veiligheidsfunctionarissen in Athene ontkend. „Tot dusver is zoiets niet gebeurd", zei een Griekse zegsman, die sprak onder het beding dat zijn naam onvermeld zou blijven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.