+ Meer informatie

Amerongen besluit tot hoger beroep

1 minuut leestijd

AMERONGEN - Met elf tegen tviee stemmen besloot de gemeenteraad van Amerongen gisteravond hoger beroep in te stellen tegen de beslissing van de ambtenarenrechter in Utrecht, die op 7 oktober het strafontslag van gemeentesecretaris A. D. Onink vernietigde. Wethouder G. van der Grift en raadslid T. van Leeuwen (beiden SGP/RPF) pleitten voor een schikking en stemden tegen het instellen van hoger beroep.

Burgemeester H. W. F. Mumsen benadrukte opnieuw dat de overwegingen van de rechter dezelfde waren als de redenen waarom de raad Onink op 17 december 1990 ontsloeg. Het gerecht vond de strafmaat echter te zwaar. WD-fractieleider Van Geijtenbeek hekelde het feit dat Oninks leeftijd en diensttijd en de mogelijke financiële consequenties voor hem door de rechter werden meegewogen bij deze beslissing. Ook de PvdA'er A. van Bergeijk toonde „veel onbegrip" voor de uitspraak van het gerecht. Van Geijtenbeek benadrukte dat de raad had geprobeerd het strafontslag te omzeilen en dat Onink aanvankelijk akkoord gegaan was met de getroffen regeling, maar deze instemming later weer ingetrokken had.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.