+ Meer informatie

Zaanstad draagt gedeputeerde voor als burgemeester

1 minuut leestijd

ZAANSTAD (ANP) - De gemeenteraad van Zaanstad heeft H. Meijdam (43) voorgedragen als de nieuwe burgemeester.

Dat maakte de gemeente gisteren bekend. De VVD'er is gedeputeerde in de provincie Noord-Holland en waarnemend commissaris van de Koningin.

Bij de provincie is Meijdam belast met de portefeuilles ruimtelijke ordening, stedelijke vernieuwing, Schiphol, Wieringerrandmeer, financiën, Randstadzaken en het Interprovinciaal Overleg.

Meijdam vult de vacante functie op die is ontstaan door het vertrek in juli van PvdA-burgemeester R. Vreeman naar Tilburg. PvdA'er H. Kombrink nam de burgemeestersfunctie in Zaanstad tijdelijk waar. De gemeente heeft haar inwoners laten meedenken over wat voor soort burgemeester de stad moest krijgen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.