+ Meer informatie

Steun bij bedrijfsbeëindiging

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Nog dit jaar zal bekeken worden of de administratieve rompslomp en de lange wachttijden voor ondernemers, wil men van de overheid hulp krijgen bij de beëindiging van hun onderneming, bekort kunnen worden.

Op dit moment moet een onderneming, bijgestaan door regionale dienstverleningscentra kleinbedrijf, 28 verschillende bescheiden van totaal 74 pagina's overleggen wil een aanvraag voor hulp van de overheid in behandeling worden genomen. Daarbij is dan nog niet een accountantsverklaring meegerekend. Dit stelt staatssecretaris Hazekamp (Economische Zaken) in antwoord op vragen van het kamerlid Van Erp (VVD) over de lange wachttijden en de administratieve handelingen rond het verkrijgen van overheidshulp.

Hazekamp stelt nu dat juist door inschakeling van de regionale dienstverleningscentra de ondernemer zelf al zoveel mogelijk wordt ontlast. Tegelijk moeten de centra de ondernemer voor en na liquidatie van zijn onderneming bijstaan, ook op sociaal gebied.

In 1980 maakten totaal 1507 ondernemers gebruik van de regeling, zo geeft de staatssecretaris te kennen. Hazekamp gaat niet in op een opmerking van Van Erp dat op de centra voor de beoordeling van een aanvraag van een ondernemer gewoonlijk twee dagen nodig zijn. Een standaard tijd valt niet aan te geven, aldus het antwoord, omdat de te behandelen problematiek zowel in de persoon van de ondernemer als de aard van zijn bedrijf verschilt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.