+ Meer informatie

Bestemmingsplan milieubeheer

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Het is wenselijk dat de regering een duidelijke uitspraak doet over de mogelijkheid, terwille van het milieubeheer bepaalde vormen van bodemgebruik te weren via een bestemmingsplan.

De raad van adries voor de ruimtelijke ordening heeft deze mening, uitgesproken in een advies, dat hij in juli jl. heeft uitgebracht over de „nota intensieve veehouderij" en dat nu door de ministers van Volkshuisvesting en Ruimtelijke ordening en van Landbouw en Visserij aan de Tweede kamer is aangeboden.

In de nota intensieve veehouderij heeft de minister van Landbouw en Visserij reeds gesteld, dat het met een bestemmingsplan wel mogelijk is de ruimtelijke aspecten van de intensieve veehouderij te regelen. Deze regeling beperkt zich echter tot plaats, inhoud en omvang van de agrarische bedrijfsgebouwen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.