+ Meer informatie

Regeringscoalitie PvdA, D'66 en VVD bijna uitgesloten

Terlouw (D'66):

1 minuut leestijd

APELDOORN — Volgens Terlouw (D'66) is een regeringscoalitie van PvdA, D'66 en VVD „nagenoeg uitgesloten". Hij zei dat zaterdagmiddag in de Vara-radiouitzending in de Rooie Haan.

Terlouw noemde de totstandkoming na de komende verkiezingen van een dergelijk kabinet erg onwaarschijnlijk als gevolg van de opstelling van de WD. Hij verweet deze partij zich „solide" te nestelen in de conservatieve hoek, een reden om juist niet met deze partij in zee te gaan.

In dezelfde uitzending keerde VVDlijsttrekker Wiegel zich tegen de opvatting van Terlouw:. Wiegel .zei dat de democraat „een onverstandig beleid" voert en,concludeerde dat een stem op D'66 hetzelfde is als een stem op de PvdA. Wiegel zei vast te willen houden aan de maand december als tijdstrip voor het beslissen over de plaatsing in ons land van kruisraketten. Dit vraagstuk behoort naar zijn mening niet bij de komende kabinetsformatie aan de orde te komen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.