+ Meer informatie

Hoe wijs!

2 minuten leestijd

„...opdat Hij bij u blijve in der eeuwigheid". Johannes 14:16b

O, hoe wijs is de Heilige Geest als Trooster. Job had troosters en ik denk dat hij de waarheid sprak toen hij zei: „Jullie zijn allemaal moeilijke troosters". Maar ik durf te zeggen dat zij van zichzelf geloofden dat ze wijs waren. En toen de jonge man Elihu opstond om wat te zeggen, vonden ze dat hij zeer onbeschaamd was. Waren zij geen ernstige en eerbiedwaardige ouderen? Als zij hem niet konden troosten, wie kon dat dan wel? Maar zij konden de oorzaak ervan niet opsporen. Zij dachten God dat hij niet echt een kind van was, dat hij zijn eigen rechtvaardigheid zocht; en zo gaven ze hem het verkeerde geneesmiddel.


Een dokter maakt een ernstige fout wanneer hij zich vergist in de ziekte en een verkeerd medicijn voorschrijft, wat misschien kan leiden tot de dood van de patiënt. Ais wij soms mensen gaan bezoeken en we vergissen ons in hun kwaal en willen hen troosten op een punt waar ze helemaal geen troost behoeven, kunnen we hen beter alleen laten dan dat we hun schade toebrengen doordat wij zulke slechte troosters zijn.


Maar hoe wijs is de Heilige Geest! Hij neemt de ziel, legt die op tafel en ontleedt die meteen; Hij vindt de oorzaak en ziet wat de klacht is, en dan gebruikt Hij een mes om weg te snijden wat noodzakelijk is of Hij plakt een pleister op de wond. Hij maakt nooit een fout.

(Uit: C. H. Spurgeon "Woorden van troost voor het dagelijks leven")

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.