+ Meer informatie

Japan bevestigt anti-nucleaire politiek

1 minuut leestijd

TOKIO — De Japanse regering heeft donderdag verklaard dat zij blijft vasthouden aan haar anti-nucleaire politiek. Ook wees zij beschuldigingen van de hand dat er een geheim verdrag bestaat volgens welk met kernwapens uitgeruste Amerikaanse marineschepen Japanse havens mogen aandoen.

Premier Suzuki zei tegenover een parlementscommissie dat een dergelijk akkoord niet is opgenomen in het Amerikaans-Japanse veiligheidsverdrag van 1960, zoals de voormalige Amerikaanse ambassadeur in Japan, Edwin Reischauer, onlangs beweerde. Suzuki onderstreepte met klem dat zijn regering in overeenstemming met de Japanse grondwet gekant blijft tegen de produktie of aanwezigheid van kernwapens op Japans grondgebied.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.