+ Meer informatie

Dag in dag uit

3 minuten leestijd

„Ik zie het even niet meer zitten", verzucht Anne-Ruth (18), terwijl ze op de bank neerploft en moedeloos naar een enorme zwarte plastic rnap wijst, die ze vlak voor haar voeten op de grond heeft gelegd. „Daar heb ik nu de halve stad voor afgesjouwd en zoveel moeite voor gedaan, en nu is-ie te . klein!" Treurig kijkt Anne-Ruth ons aan en wij blikken treurig terug. We hebben heel erg te doen met haar. Die zwarte map, waar ze vanmiddag mee thuisgekomen is, moest ze voor school aanschaffen voor het vak vormleer, en nu heeft ze net ontdekt dat haar tekenvellen iets groter zijn dan haar map. „Ik kan toch niet van ieder vel drie centimeter af gaan knippen", zegt Anne-Ruth. „Alsje de vellen nu eens een klein stukje omvouwt", oppert een van haar zusjes. „Ja zeg ik heh wel nuttiger dingen te doen", antwoordt Anne-Ruth. „Engewoon uitlaten steken?" stel ik voor. „Nee, zegt Anne-Ruth beslist, „het moet precies passen, daar zijn die mappen nu juist voor. Er zit niets anders op dan hem te ruilen." En dat ruilen heeft nogal wat voeten in de aarde. Volgens Anne-Ruth is het een hele toer om in de binnenstad een plaatsje in de bus te bemachtigen. Zeker als je, zoals zij, behangen bent met mappen en tassen. En regelmatig rijden de overvolle bussen een halte voorbij, zodat er niets anders op zit dan te wachten of vast te gaan lopen. Esther (17), die in dezelfde stad op school zit, 'heeft van deze problemen geen last. Haar school ligt op een steenworp afstand van het station. gaat Esthers schoolleven ook nogniet helemaal over rozen. Maar haar problemen liggen op een heel ander vlak, namelijk dat van computers. Of liever gezegd: de afwezigheid van een computer. Volgens Esther moeten we er hoognodig een aanschaffen en kunnen we eigenlijk geen dag meer zonder. Jelle deelt haar mening niet en is voorlopig nog lang niet van plan er een te kopen. Dolblij was Esther dan ook toen ze tijdelijk de computer van een buurman mocht lenen. Haar vreugde was echter van korte duur toen ze rnerkte dat er op haar school met een heel ander programma gewerkt wordt Nu lopen er voortdurend vrienden in en uit om haar met raad en daad en nieuwe computerprogramma's bij te staan. Maar ergveel schot zit er nogniet in. Gelukkig heeft Stefan (12) het erg naar zijn zin .. in de brugklas. Alleen heeft hij moeite met het inpakken van zijn tas voor de volgende dag. Op de een of andere manier slaagt hij er steeds weer in om één boek te vergeten en op zijn school wordt daar erg opgelet. Bij verscheidene overtredingen moeten de leerlingen na schooltijd de aula schoonmaken. Stefan doet zó zijn best om die straf te ontlopen dat hij er zèfs van droomt's nachts. Maar gelukkig zit de herfstvakantie er aan te kom.en en kunnen ze alle drie even op adem komen. Een nieuwe school is leuk, maar ook vermoeiend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.