+ Meer informatie

Schuld

1 minuut leestijd

Op 23 augustus 1989 werd in Zwolle op een volgens de officier van Justitie mr. Van Tooren wel zeer doortrapte manier 15.000 gulden opgenomen door de man. Deze kon zich niet legitimeren, maar vroeg de bankemployé contact op te nemen met het filiaal in Deventer, waar hij wist dat zijn vrouw aan de telefoon zat. Zij gaf een telefonische persoonsbeschrijving, waarna het bedrag werd uitbetaald.

Bij huiszoeking bij het echtpaar werden spaarboekjes met in totaal 150.000 gulden aan saldi aangetroffen. Beiden hebben intussen een regeling met de bank getroffen en door zich diep in de schulden te steken het gevorderde bedrag ineens terugbetaald.

De officier vond dit zeer in het voordeel van de verdachten spreken. Verder hield hij er rekening mee dat ze allebei een blanco strafblad hebben. Tegen de vrouw vorderde hij als hoofdverdachte acht maanden gevangenisstraf, waarvan vier maanden voorwaardelijk, te vervangen door 160 uur onbetaalde arbeid, en tegen de man zes maanden gevangenisstraf, waarvan vier maanden voorwaardelijk, te vervangen door 80 uur. Uitspraken 15 mei.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.