+ Meer informatie

Lekker eten, ook als je niet alles kunt verdragen

2 minuten leestijd

Steeds vaker hoor je dat mensen bepaalde voedingsmiddelen niet verdragen. Kant-en-klaarspullen zijn dan vaak onbruikbaar Maar zelfgemaakte vla smaakt meestal lekkerder!

Koffievla
3 eetl. maïzena, 4 eetl. suiker 5 dl melk, 2 eetl. sterke koffie iVleng de maïzena met de suiker en voeg al roerende 3 eetlepels van de koude melk toe. Breng de rest van de melk aan de kook, voeg de sterke koffie toe en voeg al roerende de aangelengde maïzena toe. Breng de vla opnieuw aan de kook. Roer de koffievla koud. Laat 30 min. koelen.
-Koemelkvrij: Gebruik sojamelk in plaats van koemelk.
-Lactosevrij: Gebruik lactosevrije melk in plaats van koemelk.
-Maïsvrij: Gebruik 472 eetlepel rijstemeel in plaats van maïzena of agar-agar of gelatine.
-Saccharosevrij: Voeg geen suiker toe. Roer vlak voor het opdienen honing of maïsmoutstroop door de koffievla

Groentefilosoof
400 g groenten zoals bloemkool, koolraap, knolselderij, soepgroenten, sperziebonen, spruitjes en winterwortel 40 g margarine, peper, zout, 300 g aardappelpuree 2 eetl. paneermeel, 10 g margarine Maak de groenten schoon en snijd ze in stukjes. Smelt de margarine en smoor hierin de groenten ongeveer 20 minuten. Voeg peper en zout toe naar smaak en dieet Leg de groenten in een ingevette overschotel en leg hierop de aardappelpuree. Bedek de aardappelpuree met het paneermeel en de in klontjes verdeelde margarine. Gratineer de groentefilosoof ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven, gastand .
-Aardappelvrij: Gebruik gierstpuree of gare witte bonen in plaats van aardappelen.
-Additievenvrij: Gebruik paneermeel zonder toevoegingen.
-Glutenvrij: Gebruik glutenvrij paneermeel, eventueel gemaakt van glutenvrij brood.
-Kippeëivrij: Gebruik kippeëivrij paneermeel
-Koemelkvrij/lactosevrij: Gebruik koemelkvrij paneermeel

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.