+ Meer informatie

Steeds minder werkgelegenheid

Slecht jaar voor Nederlandse tak

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — In 1981 zal het aantal arbeidsplaatsen bij de Nederlandse Unilever-bedrljven naar verwachting met ongeveer 500 teruglopen, nadat vorig jaar al een daling is opgetreden van 15.042 tot 14.743. Van de 500 arbeidsplaatsen, die dit jaar verloren zullen gaan, hebben 200 betrekking op UVG Nederland, in het kader van de bij deze vleesgroep (Oss-Gieten) nog lopende reorganisatie.

Verder zijn in 1980 oo bij enkele andere bedrijven herstructureringsplanr nen aangekondigd, waaronder Mengvoeder UT-Delfia (Akkrum-HelmondHoogkerk-Maarssen), Unichema Chemie (Gouda) en De Betuwe (Tiel).

Unilver-Nederland heeft een slecht jaar achter de rug. De verkopen stegen met 4 pet van ƒ 4897 min tot ƒ 5086 min. Het nettoresultaat daalde van ƒ 27 min Sinds het begin van de reorganisatie is het aantal medewerkers nu teruggebracht van ruim 4300 tot 3000.

Met de reorganisatie is veel verbeterd bij UVG, maar men kampt nog steeds met moeilijkheden, vooral op het terrein van de handel in vers vlees. Het wachten is op de uitkomsten van een deelonderzoek van de Structuurcommissie Vleesindustrie over de herstructurering van de slachterijen in Brabant en Limburg. Het is gewenst, dat de commissie snel met voorstellen komt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.