+ Meer informatie

Boekbespreking

2 minuten leestijd

De leerredenen van J. C. Philpot Uitgeverij
G. J. van Horssen Barneveld

De heer Van Horssen is bezig met de heruitgave van preken van de bekende Philpot, die in de vorige eeuw met rijke zegen in Engeland heeft mogen arbeiden en wiens preken ook in ons land bekendheid hebben gekregen en nog steeds gaarne gelezen worden. Geen wonder, want Philpot was zelf een man, die op de school des Geestes onderwezen was en de gave van zijn Zender ontvangen had om Gods Woord op zodanige wijze te vertolken, dat Gods kinderen daarin spijs voor hun ziel vonden en nog vinden. Philpot was een baptist en dat komt uiteraard in zijn preken uit. We missen daarin b.v. de aanspraak tot onbekeerden en de opwekking tot bekering. Dat is natuurlijk een gemis, maar toch kunnen we hoge achting hebben voor de arbeid van deze man Gods.

De vertaling is niet onberispelijk en de heruitgave geschiedt geheel naar de vroegere druk, waardoor de oude spelling en drukfouten zijn overgenomen. Dit neemt niet weg, dat de heer Van Horssen er goed aan doet de preken opnieuw te doen verschijnen. Thans is verkrijgbaar gesteld het 7e en 8e zestal in één band van royaal formaat. Er komen nog twee banden, dus nog 4 zestallen.

De verkoopprijs is f 15, — per deel, bij intekening op alle zes delen met 12 zestallen f 13,95 per deel. De eerste 3 delen zijn nog leverbaar.

Nog een enkele opmerking. De uitgever zou de waarde van dit werk zeer verhogen, wanneer hij aan het einde van het laatste deel een inhoudsopgave zou opnemen van alle preken in de zes delen. We hopen dit te zijner tijd te kunnen melden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.