+ Meer informatie

Driebergen pompt geld in reorganisatie

1 minuut leestijd

DRIEBERGEN - De gemeenteraad van Driebergen stelde gisteravond 260.000 gulden beschikbaar voor een nieuwe fase van de organisatieverandering van bestuuriyk Driebergen. De VVD stemde tegen het voorstel.

Voor dit geld moet het bureau Mede uit Houten, dat eerder een vernietigend rapport samenstelde over de bestuurlijke verhoudingen in Driebergen en de verhouding met hét gemeentelijke personeel, het college van B én W en het managementteam begeleiden tot begin mei 1994. Daarna zal de organisatie-verandering moeten plaatshebben. Het college kiest voor bureau Mede omdat de uitbesteding aan een ander bureau het risico heeft dat de doelstellingen en reeds geboekte resultaten vaag en onduidelijk worden.

Een belangrijk gegeven daarbij is, aldus het college, dat de reeds opgedane kennis in en over 'het huis' niet verloren gaat, maar benut kan worden in het nog te volgen traject.

Volgens burgemeester drs R. A. ridder van Rappard is op dit moment de hulp van een organisatiebureau nog nodig. Of de begeleiding te duur zal zijn, zal de toekomst leren, aldus Van Rappard. Hij vroeg de raadsleden om met elkaar in de boot te blijven. „De eenheid moet gehandhaafd blijven en bressen kunnen we op dit moment niet gebruiken". Hij verwacht dan ook dat de nieuwe fase op tijd klaar zal zijn, waarna de maatregelen genomen kunnen worden die nodig zijn voor een verbeterde organisatiestructuur van het gemeentebestuur en het ambtelijke apparaat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.