+ Meer informatie

Reagan stuurt Brezjnjev een boodschap

1 minuut leestijd

WASHINGTON — De Amerikaanse televisiemaatschappij CBS heeft zondagavond bericht dat president Ronald Reagan vanaf zijn ziekbed in Washington een boodschap heeft gestuurd aan de Russische president en partijleider Brezjnjev, waarin hij hem waarschuwt voor de gevolgen van een inval in Polen.

Een andere Amerikaanse televisiemaatschappij, ABC, deelde mee dat Reagan zich vrijdag al tot Brezjnjev richtte. CBS verklaarde dat de Amerikaanse president zich al voor de tweede keer rechtstreeks tot de Russische leider wendde. De eerste keer was nog voor de aanslag op de Amerikaanse president een week geleden. Of Moskou antwoordde is in Washington niet bekend. Het Witte Huis deelde zondagnacht mee dat geen commentaar zou worden gegeven.

De democratische oppositie in het Congres heeft kritiek geoefend op het feit dat de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken en defensie, Haig en Weinberger, beiden op reis zijn gegaan naar het buitenland op een ogenblik van grote spanning rond Polen. De Sorvjet-Unie zou er volgens haar uit kunnen afleiden dat Washington niet zo bezorgd is als het beweert.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.