+ Meer informatie

RAGISIA HUURDER OF STRAKS

UDV SCHOENEN.

2 minuten leestijd

HOE STELT U EEN HUURAANPASSING VOOR? In alle gevallen geldt, dat een voorstel tot de verandering van de huurprijs minstens één maand voor de voorgestelde datimi van ingang schriftelijk moet worden gedaan. Hierin moet staan: de huidige huurprijs, het percentage van de verhoging (ook als een bedrag wordt voorgesteld), of het bedrag van de verlaging, de nieuwe huurprijs en de datum van ingang. Daarnaast zijn er verschillende regels voor het aanzeggen van een huurverhoging, afhankelijk van de hoogte daarvan. Bij huurverhogingen van meer dan 6%:

• Komt u uit op een streepje (-), dan kan de huur - als de huurder dat voorstelt - omlaag. Deze kan dan worden verlaagd tot de hoogste huurprijs, waarbij in dezelfde kolom 0%

• Komt u uit op een vast bedrag in guldens, dan is uw huidige huur lager dan wat minimaal redelijk wordt geacht bij de gevonden kwaliteit. Dit bedrag mag dan als huurverhoging worden voorgesteld. Wat wordt onder huurprijs verstaan?

Onder huurprijs wordt verstaan de zogenaamde „kale" huur. Dat is het te betalen bedrag voor het gebruik van uitsluitend de woonruimte. Dus zonder vergoedingen voor het gebruik van water, gas, elektra of andere energie. Het gebruik van geiser of boiler, portiekverlichting, het schoonmaken en tuinonderhoud vallen ook niet onder het begrip huurprijs. Als over het doorberekenen van deze bijkomende kosten een verschil van mening bestaat, dan kunt u zich overigens wel voor advies wenden tot de huurcommissie. huurder de huurprijs niet betaalt, maar nalaat zijn bezwaren aan de verhuurder mee te delen, zal de voorgestelde huurprijs na de wettelijke procedure verschuldigd worden met ingang van de door de verhuurder voorgestelde datum". Bij voorstel voor huurverlaging: Ook een huurder kan een voorstel tot huurwijziging doen, waimeer de verhuurder dit niet doet, maar het aanpassingenschema er wel aanleiding toe geeft. De huurder moet hiervoor eveneens het speciale formulier D1065 gebruiken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.