+ Meer informatie

GEHEIME BIBLIOTHEEK

1 minuut leestijd

In De Kruisbanier, Evangelisch weekblad voor België, geeft ds. C. van Puyvelde een overzicht van het werk der Bijbelverspreiding in België. XJit zijn relaas knippen we het onderstaande: Een colporteur verhaalt: toen ik op de markt stond, kwam een priester naderbij, bekeek mijn Bijbels en mijn nieuwe testamenten en zei: dat is goed, mijn vriend. Gij doet goed werk, als ge probeert de harten boven de dingen van deze aarde uit, te verheffen tot God. Zoiets geeft de colporteur moed en vergoedt hem voor de hevige tegenwerking van anderen.

Een eigenaardig geval verdient hier vermeld te worden.

De colporteur bood een Bijbel aan een vrouw die zei: ik zal dat boek niet kopen, maar hem wel lezen. Toen hij vroeg hoe zij dit kon zonder een Bijbel te bezitten, antwoordde zij dat iemand in haar dorp een bibliotheek had met twee afdelingen, een met boeken die iedereen mocht lezen, en een andere met boeken die door de pastoor verboden waren te lezen. Toen de colporteur de eigenaar van deze bibliotheek opzocht verkocht hij hem de Bijbel, die in zijn geheime bibliotheek ontbrak.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.