+ Meer informatie

LEEST U DANIËL AL?

3 minuten leestijd

Onze lezers en lezeressen zullen verwonderd zeggen: „Welk een vraag". Ik ben toch abonné.

Zo is het. De bedoeling van het opschrift zal U ook duidelijk worden als U de moeite wilt doen dit kleine artikeltje geheel door te lezen.

Enige tijd geleden was ik op reis om propaganda voor ons blad te maken. Ik sprak toen een onzer abonnees, die zijn verwondering uitte over het feit, dat ik voor dat doel op reis was. Hij zei: „Man, „Daniël" maakt propaganda voor zichzelf."

Deze loftuiting op ons blad kon echter zo origineel niet zijn, dat ik hierdoor verblind werd en het doel uit het oog verloor, waarbij het toch gaat om 1000 abonnees meer zien te krijgen dan we hadden toen we 18 Februari op de Jaarvergadering van het Landelijk Verband van Jongel. Vereen, der Geref, Gemeente te Utrecht rapport uitbrachten over de gang van zaken betreffende „Daniël".

Ik antwoordde hem dan ook: „Jawel, maar als de reclame, die „Daniël" voor zichzelf maakt, niet voldoende is om zo spoedig mogelijk 1000 abonnees meer te hebben, dan werken we er zelf flink aan mee."

Daarmee was hij het volkomen eens, maar hij beloofde me ook een steentje eraan bij te dragen en zo terloops hier en daar eens te vragen: „Leest U Daniël al?

Dit vooral schoot me te binnen, toen de Redactie besloot om in de nummers van 27 Aug. en 10 Sept., respectievelijk het Jubileumnummer Koningin Wilhelmina en het Kroningsnummer van de Prinses-Regentes een enkel propagandawoord op te nemen.

Zo U allicht weet is het ons streven van „Daniël" een weekblad te maken en als dat wat lang aanloopt in ieder geval zo spoedig mogelijk een blad van twaalf pagina's, inplaats van acht.

Maar dan moet ons abonné-aantal naar boven, en voor een weekblad met minstens duizend.

Een der uitbreidingen wordt door velen met belangstelling tegemoet gezien en ongetwijfeld zal het de waarde van ons blad zeer verhogen.

Het verblijdt ons steeds weer te vernemen met welk een waardering onze lezers en lezeressen over „Daniël" spreken.

Ge kunt op eenvoudige wijze ons echter nog doeltreffender helpen en steunen.

Doe als die abonné en vraag ook zo terloops eens aan Uw vrienden, vriendinnen en kennissen: „Leest Ü Daniël al? "

En voorzover U dit nummer als proefnummer ontvangt kunt U het opschrift van dit artikel als een rechtstreekse vraag aan U zelf beschouwen.

Antwoord daar dan op: „Nog niet, maar ik ga het lezen" en geef U aan het Administratie-adres op als abonné. De abonnementsprijs bedraagt ƒ 3.90 per jaar of ƒ 1.95 per halfjaar.

Onze abonnees verplichten ons ook zeer met het opgeven van proefadressen. Ook dat is een manier om propaganda voor ons blad te maken, want elk proefadres biedt ons een kans.

Laten we allen aan het 'ideaal werken en van Daniël een weekblad maken. Allen de handen ineen!!

Alle hens aan dek! Dan komen we er nog voordat het voorstel van 18 Febr. een jaar oud is.

We w r eten het, alles hangt af van Gods zegen, maar ieder doe ook hierin, wat zijn of haar hand vindt om te doen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.