+ Meer informatie

Snufjes

4 minuten leestijd

vy p het beroemde orgel van de St. Eustache in Parijs zal op 9 november een orgelconcert worden gegeven. Dat concert is uitsluitend voor Nederlandse toehoorders. De organist is niemand minder dan Jean Guillou. Wie zich afvraagt: Maar hoe kom ik die dag in Parijs?, zou eens moeten bellen met EDAD Reizen. Dat reisbureau heeft voor die vrijdag een dagtocht naar de

Anti-infectie
Het kan je zomaar gebeuren: een gewonde op straat die bloedt en jij moet' m helpen. Wie zou niet aarzelen? Je weet maar nooit tegenwoordig; is het wel veilig in contact te komen met andermans bloed? Voor zulke gevallen zijnde"Marigold Eerste-hulp-handschoenen" ontwikkeld. Ze zijn gemaakt van zuiver latex en beschermen afdoende tegen infecties. Verkrijgbaar in de maten small/medium en large/extra large bij apotheek en drogist. De prijs per doosje van zes stuks zal rond de ƒ 4,25 liggen.

Milktissue
,,Tissue", zegje alsje deftig wil doen. Je bedoelt'papieren' doekjes voor allerlei doeleinden. Je kunt er zowel je schoenen alsje mond mee afvegen. Na de vochtige doekjes (Wetties) zijn er nu in milk gedrenkte tissues. Officieel bedoeld voor reiniging van babyen peutergezichtje, mond, -handjes en billetjes. Maar ook uitstekend geschikt voor ouderen. De zacht geparfumeerde milk is pH-neutraal en bevat geen zeep, maar wel Hamamelis-extract. De tissue is van sterk "airlaid", een nieuw, zogenaamd non-woven materiaal dat volgens de fabrikant sterker en zachter is dan vergelijkbare doekjes. Een foliepak met 48 stuks kost ƒ 4,50 (adviesprijs).

Eierdop
Wie de dingen bekijkt zou 't niet meteen zeggen, maar het zijn eierdopjes. Op de foto is te zien dat ze niet alleen als dop dienst behoren te doen, maar ook om de eieren in het kokende water te plaatsen en ze eruit te vissen. De kokende eieren stoten in deze dopjes niet tegen elkaar. Maar passen er net zo veel spiraaldopjes als eierenzonder-houderin een pan? Eieren kun je ook in koud water aan de kook brengen; met het eruit halen heb ik evenmin problemen. Wie dat wel heeft, zou de spiraaltjes kunnen aanschaffen (ƒ 9,95 per stuk). Jammer, de schaalresten van het ei kunnen niet in dit dopje. Bestellen bij VertainVught(073579130).

Decoratierand
Uitgekeken op het behang? Met een decoratierand ziet de kamer er als nieuw uit. Heel handig zijn de zelfklevende "borderprints". Als bij een sticker haalt u het rugpapier eraf, daarna is het een kwestie van opplakken. Per ongeluk wat scheef geplakt? Geen nood, afhalen en op eig. C.W. Wiisel Walstraat 88 nieuw plakken is mogelijk. Ook mooi voor deuren, kastplankranden, enz. Van prima kwaliteit schuimvinyl, in twee breedtes: 5,4 cm en 10,7 cm. Er zijn ook decoratieranden voor kinderen. Het bijzondere hieraan is dat de omtrekken van de erop afgebeelde figuurtjes ± drie kwartier oplichten nadat het donker is geworden. Verwacht wordt dat de kinderen na 45 Vlissingen min. in slaap zijn gevallen. Bij sommige (angstige) kinderen zal misschien eerder het tegendeel bereikt worden. Geïmporteerd door Camar bv, tel. 02158-6064.

Kurketrekker
Een kurketrekker die er heel anders uitzien dan we gewend zijn. De bedoeling is dat de twee stalen veren tussen kurk en flessehals naar beneden worden geschoven. Door het handvat al draaiend naar boven te trekken moet de kurk onbeschadigd uit de fles komen. Helaas lukte dat niet met ons exemplaar, zodat er een " gewone" kurketrekker aan te pas moest komen om de fles te ontkurken. Voor wie het graag zelf wil proberen: De " Wiggle and Twist" is voor ƒ 9,95 te bestellen bij Verta inVught,tel.073579130.

Olifantskoekjes
De Afrikaanse olifant wordt bedreigd. De consument kan daar op eenvoudige wijze iets tegen doen. Men kope een trommel met 454 gram aan heerlijke koekjes waarvan een deel van de opbrengst ten goede komt aan het Wereld Natuur Fonds. De trommel is voorzien van een olifantendecor. De eenhapskoekjes, geen olifantsformaat, smaken prima. De trommel kost ƒ 9,75 en is te koop bij brood-, banketen delicatessenzaken, warenhuizen, supermarkten e.d.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.