+ Meer informatie

Geïsoleerd

1 minuut leestijd

• NEW YORK - De Dow-Jones-index voor de dertig belangrijkste industriële fondsen op de effectenbeurs van Wall Street is gisteren met 27,52 punten gedaald tot 1936,34. Er sloten 800 fondsen lager en 693 hoger. De omzet was opnieuw bescheiden. Er werden 152 miljoen aandelen verhandeld tegen 133 miljoen op maandag.

Volgens diplomaten in Port-auPrince beraadt Namphy, die twee jaar geleden tot interim-president werd benoemd na de vlucht van dictator Jean-Claude Duvalier, zich met zijn adviseurs over de gevolgen van de verkiezingen. Door het frauduleuze verloop van de verkiezingen dreigt het straatarme land verstoken te raken van buitenlandse hulp. Canada, een van de voornaamste geldschieters van Haïti, maakte gisteren bekend dat het de uitslag van de verkiezingen niet zal aanvaarden en zijn betrekkingen met het militaire bewind zal herzien. Verder besloot de Amerikaanse regering de hulp aan het land voorlopig niet te her\'atten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.