+ Meer informatie

10.000 moorden iJs vtèi^r

1 minuut leestijd

Middle East Watch zei het te betreuren dat Palestijnse leiders er niet in geslaagd zijn om de willekeurige moorden op ongewapende Israëlische burgers en van samenwerking met de Israëliërs verdachte Palestijnen tegen te gaan.

Jordanië heeft vooruitgang geboekt bij het tegengaan van schendingen, maar toch zijn er nog steeds meldingen van martelingen door de aurtoriteiten, zo schreef MEW.

„Ondanks de recente liberaliseringpogingen blijft Syrië een van de ergste mensenrechtenschenders in de regio", aldus MEW. De organisatie beschuldigt het bewind in Syrië ervan in de afgelopen 21 jaar ten minste 10.(XX) mensen vermoord te hebben. Het land maakt zich ook schuldig aan martelingen, collectieve opsluiting zonder proces binnen Syrië en ook in het bezette deel van Libanon. Ook pleegt de Syrische geheime dienst moorden in het buitenland en worden tegenstanders van het regime gekidnapt om hen tot zwijgen te brengen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.