+ Meer informatie

Vrijspraak

1 minuut leestijd

JERUZALEM — De IsraëUsche minister van Godsdienstzaken Aharan Abu-Hatzeira is zondag vrijgesproken van tenlasteleggingen in-zake omkoping. Het proces tegen hem heeft vier maanden geduurd en • heeft in Israël zeer veel gemoederen in beweging gebracht.

De 42-jarige minister werd onschuldig bevonden door de dis-, trictsrechtbank in Jeruzalem. Hij was er van beschuldigd dat hij onge- < veer 19.000 dollar aan smeergeld zou hebben aangenomen in ruil voor • het overhevelen van overheidsgel-. den naar particuliere godsdienstige instellingen. Sinds de staat Israël 32, jaar geleden werd gevestigd, was hij de eerste minister die ooit voor de rechter is gebracht. Overigens zal hij nogmaals terecht moeten staan, dan op beschuldiging van misbruik van overheidsgelden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.