+ Meer informatie

Intercity botst op tractor

1 minuut leestijd

UTRECHT — De intercity van Amersfoort naar Zwolle is woensdagmiddag om vijf voor vijf op een niet-beveiligde overweg in Nijkerk op een tractor en een met hooi geladen aanhanger gebotst. Niemand liep letsel op.

Tengevolge van de botsing raakten beide sporen versperd. Twee intercitytreinen werden omgeleid over Deventer. Het spoor Zwolle-Amersfoort kon om half één weer in gebruik worden genomen. De NS vervoerde de reizigers van Amersfoort naar Nijkerk (en omgekeerd) per bus, terwijl er tussen Nijkerk en Zwolle per trein een pendeldienst wordt onderhouden. Het treinverkeer tussen Amersfoort en Zwolle werd woensdagavond om tien over acht hervat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.