+ Meer informatie

Motto Pinksterzendingsweek „En toch..."

1 minuut leestijd

OEGSTGEEST — Van 31 mei tot en met 7 juni zal onder het motto „En toch"... de pinksterzendingsweek worden gehouden, georganiseerd door de Raad voor de zending van de Nederlandse Hervormde kerk en de zending van de Gereformeerde Kerken in Nederland.

Ter gelegenheid van de pinksterzendingsweek is een folder uitgegeven waarin onder andere staat: „De mensen op aarde verstaan elkaar niet en ze willen ook niet naar elkaar luisteren. Het evenwicht in de wereld berust op angst voor elkaar. Het wantrouwen is groot, de samenleving vol spanningen. Oorlogen en geruchten van oorlogen zijn aan de orde van de dag".

„In die wereld zonder uitzicht, temidden van kibbelende, mokkende mensenkinderen, waar de één zwijgt voor de ander, klinkt de boodschap van Pinksteren: „Zij hadden alles gemeenschappelijk". Zij waren niet bezorgd voor de dag van morgen, niet benauwd, niet angstig, en zeker niet bang voor elkaar. Zij braken het brood en deelden het uit".

De raad voor de zending geeft ook deze keer weer voor de jeugd in de hervormde gemeenten een „jouw krant" uit, die ditmaal gewijd is aan het thema „water".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.