+ Meer informatie

van onze binnenlandredactje

2 minuten leestijd

van het doorsnee-reclamebureau. „Wij geven onder meer adviezen op het gebied van fondsenwerving, organisatiestructuur en public relations. Ook streven wij naar een rechtstreekse benadering en daarbij passen geen opgeklopte advertenties en hoogdravende verhalen." Als klanten heeft Visionteam, dat duidelijk in een groeifase verkeert, o.a. enkele zendingsorganisaties en een uitgeverij.

Bij zijn besluit om zelfstandig te beginnen, heeft op de achtergrond ook nog wel meegespeeld dat Ramaker 'vervreemdde van het klimaat in de reclamewereld. „Toch was het geen vlucht", zegt hij. „Het is natuurlijk erg gemakkelijk om te zeggen: ik kan het er niet meer vinden, ik stap eruit. Maar dan vergeet men dat wij als christenen waar mogelijk op onze post moeten blijven. Het besluit om zelfstandig te beginnen, kwam dan ook in de eerste plaats voort uit een visie op het werk."

Zijn bureau noemt Ramaker „redelijk imiek", mede omdat alle medewerkers van Visionteam, zoals hij zegt, „gemotiveerde christenen" zijn. „Daarom wordt iedere maandagochtend begonnen met een weekopening en iedere vrijdag geëindigd met een weeksluiting." heeft dat er een groeiende markt is voor atoomschuilkelders voor privégebruik. Aan de produktie van die kelders schijnt de man goud te verdienen".

Iets heel nieuws op dit gebied komt van eigen bodem. Een Scheveningse reder, R. K. Roelofs, heeft onlangs in een groot landelijk ochtendblad geadverteerd met zijn project „SeaEscape-Serve". De inhoud van de advertentie kwam hierop neer dat zij, die van tevoren een niet onaanzienlijk bedrag op de rekening van Roelofs hebben gestort, aan boord van de „Bison" naar veiliger oorden kunnen ontsnappen tegen de tijd dat de vijandelijke legers met atoombommen dreigen te gaan gooien. De Bison, die eigendom is van Roelofs, is momenteel nog in gebruik als sportvissersvaartuig maar als er voldoende belangstelling voor het project is, zal Roelofs het schip volledig ombouwen. Er komt dan een ziekenboeg in het schip met operatiemateriaal en medicijnen, tien luxe hutten voor vier personen, een grote eetzaal annex bar, douches, een wasserij en een fall-outvrije schuilruimte. Aan boord is proviand voor 55 personen voor twee maanden en verder een voorraad gasmaskers.

Hoewel Roelofs het idee heeft dat „de behoefte aan zo'n ontsnappingsmogelijkheid leeft bij een toenemend aantal mensen" (het bekende gat in de markt), wil hij thans nog niet meer omtrent zijn plaimen verklappen. „Daar is het nog te vroeg voor", zeg hij. „Ik moet eerst de reacties op de advertentie doornemen."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.