+ Meer informatie

Auto-snel-wegren

1 minuut leestijd

Vooral op wegen waar in het algemeen snel wordt gereden verstoren langzaam rijdende bestuurders de gelijkmatigheid van het verkeer, hetgeen de verkeersveiligheid ongunstig beïnvloedt. Vooral op autosnelwegen is het van belang dat de snelheidsverschillen zo gering mogelijk zijn. Om de gelijkmatigheid van het verkeer op autosnelwegen zoveel mogelijk te bevorderen zijn er speciale „minimum"-snelljeden vastgesteld voor het verkeer op autosnelwegen buiten de bebouwde kom. Namelijk: • Voor motorvoertuigen met aanhangwagen en voor vrachtauto's en autobussen: 60 km per uur. • Voor alle andere motorvoertuigen, zonder aanhangwagen: 70 km per uur.

Beze minimumsnelheden behoeven niet in acht genomen te worden als ingevolge geplaatste borden een maximumsnelheid of een adviessnelheid van 70 km per uur of lager geldt.'Ook behoeft de minimumsnelheid niet in acht genomen te worden als door het

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.