+ Meer informatie

Woudenberg steunt houding wethouder

2 minuten leestijd

WOUDENBERG - Het conflict met de firma De Greef over de aankoop van het bedrijventerrein duurt nog steeds voort. De gemeente kan de stilgelegde reconstructiewerkzaamheden aan de Parallelweg nog niet hervatten, zodat een betere ontsluiting van het industrieterrein nog op zich laat wachten. Wethouder W. H. Backer treedt terug uit zijn onderhandelingspositie. Hij kreeg echter wel het vertrouwen van de meerderheid van de raad.

Tijdens de gisteravond gehouden raadsvergadering kwam het conflict weer ter sprake. Raadslid F. van de Lagemaat (SGP) had namelijk in de vorige raadsvergadering een aantal vragen gesteld, die nog niet afgehandeld waren. C. Raatgever (SGP) lichtte de reden voor het stellen van deze vragen gisteravond toe: „Wij dienen als overheid tijdig en in goed overleg het algemeen belang te bevorderen, zonder het individuele belang van bedrijven te schaden. In de politiek wensen wij op gepaste wijze duidelijk de dingen bij hun naam te noemen".

Alle overige partijen keurden het stellen van de vragen af. Namens CDA, Gemeentebelangen, PvdA en WD merkte mevrouw J. Ravestein op dat de SGP het functioneren van de wethouder in negatieve zin ter discussie gesteld Ixad. „De SGP heeft de grenzen van het betamelijke overschreden en dat betreuren wij", aldus Ravestein.

R. van Doorn (RPF/GPV) distantieerde zich van de toonzetting van de vraagstelling van de SGP'er: „Wij denken dat dit op deze wijze niet had moeten plaatsvinden". Van Doorn vroeg zich wel af of het verstandig geweest is van de wethouder om een dergelijke zaak eerst zelf in de openbaarheid te brengen. Het terugtreden van de wethouder uit de onderhandelingen vond hij vreemd. Hiermee geeft de wethouder zichzelf een brevet van onvermogen", aldus Van Doorn.

Door de overige partijen werd het terugtreden van de wethouder positief beoordeeld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.