+ Meer informatie

Flat in Capelle deels ontruimd bij brand

1 minuut leestijd

CAPELLE A/D IJSSEL (ANP) - De brandweer heeft gisterochtend een flatgebouw in Capelle aan den IJssel gedeeltelijk ontruimd in verband met een grote brand. Eén appartement is volledig uitgebrand.

De brand brak rond 04.00 uur uit in een appartement op een van de onderste etages van een veertien verdiepingen tellende flat aan de Purmerhoek. De brandweer evacueerde uit voorzorg twintig mensen uit omliggende woningen. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Volgens de brandweer zijn, op twee gezinnen en de bewoner van het uitgebrande appartement na, alle bewoners in de loop van de ochtend weer teruggekeerd naar hun woningen.

Een vrouw met twee kinderen die naast het uitgebrande appartement wonen, zijn in een hotel ondergebracht. Een gezin dat onder het verwoeste appartement woont, kan nog niet terug omdat hun woning veel waterschade heeft opgelopen door verwarmingsbuizen die door de hitte zijn gesprongen.

De woning waarin de het vuur ontstond, is volledig in de as gelegd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.