+ Meer informatie

„Buschauffeur Fruytierschool reed 93 km"

1 minuut leestijd

ZUTPHEN - Uit onderzoek van de tachograafschijven is gebleken dat de chauffeur van de schoolbus van de Jacobus Fruytierscholengemeenschap die op 4 december betrokken was bij een ongeval, niet 50 maar 93 kilometer per uur heeft gereden. Dit deelde mr. F. Levin, advocaat van de vrachtwagenchauffeur die eveneens bij het ongeval betrokken was, vanmorgen desgevraagd mee.

Tijdens het ongeval in Voorst ramde de vrachtwagen in een bocht van de weg de bus, die op weg was naar de school in Apeldoorn. Een van de passagiers van de bus, een dertienjarig meisje, overleed een week later aan de gevolgen van het ongeluk. Vrachtwagenchauffeur A. J. S. (49) bekende gisteren voor de arrondissementsrechtbank in Zutphen dat hij met zijn vrachtwagen op de linkerhelft van de weg terechtgekomen was. Hij probeerde de bus, die in de binnenbocht reed, nog te ontwijken, maar raakte hem met de laadbak achter de chauffeursplaats. De vrachtwagenchauffeur is roekeloos rijden en dood door schuld ten laste gelegd.

Opzienbarend tijdens de rechtszitting was volgens mr. Lewin de uitslag van het onderzoek van de tachograafschijven. De buschauffeur had gezegd ongeveer 50- km gereden te hebben, maar dit bleek 93 te zijn. De toegestane snelheid op de weg is 80 km. De vrachtwagenchauffeur had verklaard ongeveer 80 kilometer per uur gereden te hebben. Dit bleek 75 km te zijn. De bus reed tegen de as van de weg aan en kon door haar hoge snelheid de vrachtwagen waarschijnlijk niet proberen te ontwijken. Uitspraak 7 augustus om 9.00 uur.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.