+ Meer informatie

CDU krijgt gestalte in Soesterberg

1 minuut leestijd

De Tweede-Kamerfracties van KVP, ARP en CHU houden maandag 5 juni de eerste gezamenlijke bijeenkomst, en we! in het conferentieoord „Kontakt der KoKntinenten" te Soesterberg. De vergadering staat onder leiding van de christelijk-historische fractievoorzitter Tilanus. De katholieke fractievoorzitter Andriessen en zijn anti-revolutionaire collega Aantjes zullen inleidingen houden.

Aan het begin van het nu lopende parlementaire jaar, toen het besluit viel de samenwerking tussen de Kamerfracties van de drie christelijke regeringspartijen te intensiveren, is de afspraak gemaakt* nog voor het begin van het zomerreces de eerste gezamenlijke fractiebijeenkomst te houden. Het doel van deze bijeenkomst zou zijn de besprekingen van de wijze waarop de samenwerking zich voltrok en het uitstippelen van de verdere weg.

In de afgelopen maanden hebben de drie fracties voor enkele onderdelen van het parlementaire werkgemeenschappelijke commissies gevormd. Vaak was er, bij de openbare behandeling van een onderwerp in de kamer één spreker voor de drie fracties.

Zaterdag, op de openbare vergadering van de partijraad van de ARP, noemde fractievoorzitter Aantjes de samenwerking zeer hecht.

De gezamenlijke fractievergadering zal de gehele dag in beslag nemen. I Bestuursleden van Expogé hebben tijdens hun jaarlijkse congresdagen een krans gelegd bij het monument te Putten (Vel.).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.