+ Meer informatie

Staking bij Ferro-chemie beëindigd

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — Bij het chemisch bedrijf Ferro in Rotterdam is een eind gekomen aan de staking onder het produktiepersoneel. Afgelopen nacht bereikten de industriebond en de directie van Ferro overeenstemming over een nieuwe CAO.

De leden van de industriebond FNV" zijn gisteren met het bereikte resultaat akkoord gegaan. Het werk zal pas vrijdag worden hervat, omdat het ongeveeer 36 uur in beslag neemt om de iiistallaties op te starten. De staking bij Ferro heeft een volle week geduurd; De industriebond is redelijk tevreden over het bereikte resultaat. Volgens districtsbestuurder Nas is de Ferro-directie ,,behoorlijk overstag" gegaan. Er is overeenstemming bereikt over een arbeidstijdverkorting in de volcontinudienst tot 36 uur per week per 1 april 1984. Hiervoor zal twee procent van de ploegentoeslag worden ii(igeleverd.

Aanvankelijk wilde Ferro dat et voor deze arbneidstijdverkorting 8,5" procent werd ingeleverd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.