+ Meer informatie

In memoriam Marinus Dirk Stafleu

2 minuten leestijd

Op 5 juli 1977, midden in de vakantietijd, ontviel ons broeder Marinus Dirk Stafleu. Velen wisten dat zijn gezondheid de laatste jaren zorgelijk was. Voor ons was dat ook te merken aan het feit dat hij de laatste landelijke ambtsdragersconferenties niet meer bijwoonde, terwijl hij er in vele jaren achtereen vrijwel niet één miste.

Het overlijden van broeder Stafleu stemde ons verdrietig. Het opschrift op de overlijdenscirculaire „mijn genade is U genoeg” mocht er op wijzen dat onze broeder in vrede is ontslapen. Dat mag allen die om hem heen waren en allen die hem direct gekend hebben tot troost zijn. Ook mocht Stafleu de leeftijd tussen de sterken en de zeer sterken bereiken, maar mensen als hij zouden we zo graag nog wat langer bij ons houden. Hij had de kerk van Christus hartelijk lief. Op verschillende manier heeft hij haar met toewijding gediend. In deze kolommen mag dan wel heel bijzonder zijn werk als administrateur van het landelijk comité ter voorbereiding van ouderlingen- en diakenenconferenties worden genoemd. De trouw en de nauwgezetheid waarmee broeder Stafleu dit werk op de achtergrond vele jaren deed waren voorbeeldig. In de regel wordt te weinig beseft dat activiteiten van een comité als het onze alleen goede voortgang kunnen hebben wanneer er een goed functionerende administratie achter staat. Bij Stafleu was die in goede handen. Zijn verminderde gezichtsvermogen dwong hem enkele jaren geleden dit werk uit handen te geven. Hoewel het werk de volle liefde van zijn hart had en de aanleiding tot de overdracht een verdrietige was, kon hij het toch ook weer met een zekere nuchterheid aanvaarden. Nuchterheid en evenwichtigheid waren de eigenschappen die deze christen sierden.

Zo willen wij hem in herinnering houden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.