+ Meer informatie

Rode Kruis hulp Yoor Guatemala

Girorekening 777 geopend

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Het Nederlandse rode kruis heeft vandaag opnieuw ƒ 50.000 beschikbaar gesteld voor de hulpverlening aan slachtoffers van de aardbeving in Guatemala. Dit bedrag zal in landen dicht bij het rampgebied worden besteed voor de aankoop van de uitrusting van chirurgische teams. De drieduizend rampendekens die het Nederlandse rode kruis vorige week heeft geschonken, ^ijn inmiddels via Mexico naar Guatemala overgevlogen.

Aangezien via de Liga van Rode kruisverenigingen vooral om flnanciële steun voor de hulporgamisaties is gevraagd, concentreert het Nederlandse rode kruis zich thans op het verkrijgen van giften van de bevolking. Daarvoor is de speciale girorekening 777 geopend. De koningin en prins Bemhard hebben het Rode kruis voor de hulp aan de aardbevingsslachtoffers een gift doen overmaken.

In totaal heeft het Rode kruis een bedrag van ƒ 100.000 overgemaakt; de dekens en het verzenden daarvan kosten ongeveer ƒ 35.000; bij elkaar dus ƒ 135.000.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.