+ Meer informatie

„IJ-oevers samen ontwikkelen"

2 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) De gemeente Amsterdam en Nationale Nederlanden/NMB Postbankgroep gaan gezamenlijk de IJ-oevers ontwikkelen. Het college van B en W heeft gisteren in principe ingestemd met de samenwerkingovereenkomst.

De raadscommissie voor de IJoevers moet zich op 6 mei uitspreken over het voorstel om een commanditaire en een naamloze vennootschap op te richten waarin de gemeente en particuliere partijen deelnemen. De commanditaire vennootschap vormt de financieringsmaatschappij, met een aanvangsvermogen van 12 miljoen gulden. De NV vormt als beherend vennoot de ontwikkelingsmaatschappij, die over een klein werkapparaat kan beschikken.

De samenwerking geschiedt aanvankelijk op fifty-fiftybasis. De gemeente zal voor 50 procent deelnemen, de NMB Postbankgroep voor 35 procent en Nationale Nederlanden voor 15 procent. Volgens de gemeente worden andere belangstellenden meteen na de oprichting van de financieringsmaatschappij in de gelegenheid gesteld om mee te doen. Er wordt gestreefd naar een evenredige vertegenwoordiging van gemeente, beleggers, financiers en ontwikkelaars. De deelname van de gemeente en de NMB Postbankgroep wordt dan teruggebracht tot een minimum van 20 procent voor elk.

Het college streeft ernaar om besluitvorming in de gemeenteraad nog voor het zomerreces en tegelijk met de behandeling van de definitieve nota van uitgangspunten te laten plaatsvinden. Dat is bovendien van belang omdat het Rijk de IJ-oevers uitsluitend aanwijst als sleutelproject indien uiterlijk in de zomer concrete voorstellen op tafel liggen voor de financieringsmogelijkheden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.