+ Meer informatie

Nu ook Gr in kleine bedrijven

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De Eerste kamer heeft woensdag het wetsontwerp medezeggenschap in kleine ondernemingen aangenomen. De PvdA, de kleine linkse partijen en drie CDA-senatoren (Eijsink. Schouten en mevr. Van der Werff) lieten aantekenen dat zij tegen het voorstel waren om ook ondernemingen met minder van 100 werknemers te verplichten tot instelling van een ondernemingsraad.

De bezwaren van het CDA en de WD-fracties tegen het wetsontwerp, die overigens niet onoverkomelijk bleken te zijn, betroffen voornamelijk de te stringente voorschriften aan bedrijven met 35 tot 100 werknemers. Overbodige betutteling, zo meende CDA-woordvoerder Ranssen. Senator Van Tets (WD) betoogde dat er met de wet wel te leven valt, „maar het is een stuk betutteling," zo sloot Van Tets zich bij zinn CDA-collega aan.

PvdA-woordvoerder Nagel vond het wetsontwerp te vrijblijvend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.