+ Meer informatie

/iegel (I)

2 minuten leestijd

Woensdag 15 april. Voor het pshuis van het Zeeuwse plaatsje iiningen houdt een politieman een je in het zeil. Enkele straten verder It een collega-agent bonnen uit. De 1 heeft het druk die avond want in de ie omtrek van het dorpshuis 2ijn 1 parkeerplaatsen meer te tachtigen zonder de enverkeerswet te overtreden. In de van het dorpshuis zijn tegen acht alle 500 stoelen bezet. Op het ium doen enkele muzikanten een ing het publiek te amuseren, wat r matig lukt omdat het •oduceerde geluid veel weg heeft wat amateuristisch geschetter. Wat aan de hand? Geeft de plaatselijke are haar j aarlij kse uitvoering? Of t de middenstand een happening ganiseerd? Nee, niets van dit alles. I-lijsttrekker Wiegel houdt een ekbeurt! adat de muzikanten het zwijgen is ïlegd, wordt gestart met de oning van een propagandafilm. We enkele flitspn uit het dagelijks n van vice-premier Wiegel, we ien geconfronteerd met het WDlerlid Nypels die, gezeten achter de lan zijn stamcafé, discussieert over 'Ie netelige politieke kwesties, we Jen meegenomen naar de kamer van de familie De Korte lar dit Kamerlid zijn kinderen de hiedenis van de Culturele revolutie hina tracht bij te brengen en we i op stap met defensiespecialist Ploeg naar het opleidingscentrum voor Libanon-soldaten.

Na de film richt het publiek zich weer naar het podium waar in het aanzwellend licht van de schijnwerpers de hoofdpersoon van die avond het spreekgestoelte bestijgt. Het effect is groots: de zaal begroet Wiegel met een ovationeel applaus, alsof het een nationale beroemdheid betreft.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.