+ Meer informatie

Vrachtwagens op aparte plaats in Nederhemert

Raad Kerkwijk neemt maatregelen

2 minuten leestijd

KERKWIJK — De raad van Kerkwijk stelde donderdagavond een krediet beschikbaar voor de aanleg van een parkeerstrook aan de Riemerstraat te Nederhemert voor het parkeren van vrachtwagens. Aangezien het parkeren van vrachtwagens in Nederhemert al geruime tijd een punt van aanhoudende zorg is, besloot het college een plan te ontwikkelen om de vrachtwagens buiten de bebouwde kom te houden; ook om het beschadigen van de wegbermen tegen te gaan.

De heer J. Oomen (SGP) zei blij te zijn met de plannen van het college, doch vroeg zich af of het zinvol is een parkeerterrein aan te leggen als er geen parkeerverbodsborden geplaatst worden. Ook de heer Bayense (CDA) liet zich in dergelijke bewoordingen uit. Zijn fractiegenoot de heer Van Arkel zei dat vrachtwagenchauffeurs soms materiaal van grote waarde geladen hebben. De chauffeurs plaatsen dan liever hun wagen bij hun woning.

Wethouder De Kort CDA) bestreed deze mening door op te merken dat als er goederen met waarde geladen zijn de auto's bij de werkgever horen. Hij zei ook in te stemmen met het parkeerverbod. De raad was unaniem akkoord met het verleden van het krediet doch door het college zal nader onderzocht worden om het parkeerverbod in Nederhemert te verwezenlijken.

Werkgelegenheid

De heer Zondag (SGP) vroeg naar aanleiding van het arbeidsmarktverslag 1980 van het Gewestelijk Arbeidsbureau te Tiel of het niet mogelijk is een onderzoek in te stellen om de werkgelegenheid te stimuleren in de kleine bedrijfjes. Dit in navolging van andere gemeenten in het noorden van ons land. Hij vroeg of de gemeente in dit verband garant kon staan wanneer iemand een onderneming wil beginnen. De heer Dingemans (VVD) vond dit een griezelige zaak, aangezien met gemeenschapsgelden gewerkt wordt. Hij zei bang te zijn voor oneerlijke concurrentie. Wethouder De Kort zei dat als ondernemers willen beginnen zij voldoende steun krijgen van andere instellingen als hun bedrijf voldoende levensvatbaarheid heeft. Burgemeester Dorland stond niet onsympathiek tegenover het voorstel van de heer Zondag en zei hem toe dat hij naar een ander zal informeren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.