+ Meer informatie

Gedachtenis Mao inspiree

19de kernproef in China

1 minuut leestijd

TOKIO — China heeft een ondergrondse kemproef uitgevoerd, aldus is door het persagentschap Nieuw China gemeld. Sinds oktober 1964 is dit de 19de kernproef, die in de Volksrepubliek is uitgevoerd. Het persagentschap meldde dat de proef voor defensiedoeleinden is verricht en herhaalde dat China nooit als eerste gebruik zal maken van kernbommen als aanvalswapen.

In het bericht van Nieuw China, dat in Tokio werd opgevangen, werd gezegd WÊÊÊ^mmÊmtmmmmmm^mmmmmmm^m^mÊmmimmm dat Chinese arbeiders, technici en kaders verbonden aan kernonderzoek bij hun „succesvolle" kernproef zijn geïnspireerd door onlangs genomen beslissingen van het Centraal Comité van de Communistische partij onder leiding van premier Hwa Kwo-Feng om een mausoleum voor Mao op te richten en om zijn verzamelde werken te publiceren.

Richting

Gezegd werd dat de arbeiders zich scharen achter het Centraal Comité en een „resolute strijd" zijn aangegaan met diegenen, die verraad plegen aan de gedachten van Mao en die met door hem uitgevaardigde richtlijnen' knoeien.

Alhoewel Hoea vorige week tegenover de bezoekende premier van Papoea Nieuw-Guinea Michael Somare heeft verklaard dat hij is gekozen tot opvolger van Mao als voorzitter van de communistische partij sprak radio Nieuw China nog steeds over kameraad Hoea kwo-feng, hoofd van het Centraal Comité.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.