+ Meer informatie

Zairese minister vroegtijdig terug van OAË-beraad

1 minuut leestijd

KINSJASA — De Zairese minister van buitenlandse yaken I. Bond is donderdag vroegtijdig van een OAE-ministervergadering naar zijn land teruggekeerd. Zijn terugkeer viel samen met berichten over toenemende spanning aan de grens tussen zaire en Angola. Na zijn aankomst in Kinsjasa werd de minister lïietéen overgebracht naar het kantoor van president Moboeta voor overleg* Een officiële verklaring voor de vroege terugkeer van I. Bond is niet gegeven.

Het overheidsdagblad Elima meldde donderdag echter dat Zaire de MPLA-regeriftg in Angola ervan beschuldigt pogingen in het werk te stellen om een economische blokkade van Zaire te beginnen in de monding van de rivier de Kongo.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.