+ Meer informatie

Marokkanen lijden zware verliezen in westelijke Sahara

1 minuut leestijd

RABAT — Het Marokkaanse garnizoen in de oase Amgaia in de westelijke Sahara heeft zaterdag zware verliezen geleden bij een treffen met Algerijnse strijdkrachten, zo heeft koning Hassan van Marokko verklaard in een boodschap aan president Boumedienne van Algerije.

De Algerijnse eenheid was uitgerust met zware wapens, aldus de koning. Twee weken geleden is er ook tussen Marokkaanse en Algerijnse troepen gevochten om de oase. De Algerijnen en de partizanen van Polisario werden toen door de Marokkanen verdreven, waarbij de Marokkanen volgens eigen zeggen 200 Algerijnen deden sneuvelen en er 109 gevangen nemen. Volgens de Algerijnse lezing van dat incident begeleidden de Algerijnse soldaten een voedselkonvooi en was men op een Marokkaanse troepenmacht van 4.000 man gestoten.

Tot de primaire doeleinden die een Italiaanse regering waaraan de communisten deelnemen, zich zou moeten stellen, noemde Spinelli: Het organiseren van Europese verkiezingen in het voorjaar van 1978, de noodzaak aan dat parlement het opstellen van de grondwet van de politieke unie toe te vertrouwen, deze daarna ter goedkeuring aan de nationale parlementen voor te leggen, de noodzaak er toe bij te dragen

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.