+ Meer informatie

Politie Huissen lost ruim 190 inbraken op

1 minuut leestijd

HUISSEN - De rijkspolitie in het Gelderse Huissen heeft in samenwerking met de politie van Arnhem, Apeldoorn en Eerbeek klaarheid gebracht in ruim 190 inbraken en autokraken, waarbij in totaal voor meer dan 400.000 gulden aan spullen werd buitgemaakt.

In verband daarmee werden 15 uit Arnhem en Eerbeek afkomstige verdachten aangehouden, in leeftijd variërend van 16 tot 25 jaar. Van de buit is nagenoeg niets teruggevonden. Dit heeft een woordvoerder van de rijkspolitie in Huissen gisteren meegedeeld.


De politie kwam de zaak op het spoor na de arrestatie, in noveml>er, van twee Arnhemmers die op heterdaad bij een inbraak werden betrapt. Zij bleken volgens de politie deel uit te maken van een grote bende, waarvan de leden in steeds wisselende samenstellingen sinds juni ruim 90 inbraken in woningen en winkels en ruim 100 autokraken hebben gepleegd in midden-Nederland.


De daders hadden het vooral voorzien op autoradio's, televisie-, video- en geluidsapparatuur, gereedschap, rookwaar en parfum. De politie verwacht nog meer arrestaties, onder meer van helers.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.