+ Meer informatie

Doelgroep

1 minuut leestijd

• AMSTERDAM (ANP) - Het is de vraag of de snelle groei van de hoeveelheid gebruikte kantoorruimte in Amsterdam en omgeving (in de periode 1987-1991 gemiddeld 185.000 vierkante meter) kan worden gehandhaafd. De vraag naar kantoorruimte hangt namelijk sterk af van de economische ontwikkeling, en die is volgens de vooruitzichten niet meer zo gunstig.

De NS heeft meer te maken gehad met protesten tegen invoering van de treintaxi. „Als het project eenmaal loopt, blijken er meestal geen bezwaren meer te zijn", aldus een woordvoerster. „Wij mikken op een andere doelgroep dan die normaliter een taxi neemt". De NS beraadt zich op een antwoord aan de verontruste taxichauffeurs.

Dat staat in een gisteren verschenen rapport van de Dienst Ruimtelijke Ordening (DRO) van de gemeente Amsterdam. De groei van de omzet van het Amsterdamse bedrijfsleven lag in de agglomeratie de afgelopen jaren boven het nationale gemiddelde en waarschijnUjk zal dit de komende jaren nog enige tijd het geval zijn, zo staat in het rapport. In januari 1991 stond toch nog ruim 5 procent van de kantoorruimte leeg.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.