+ Meer informatie

GS Zeeland akkoord met TGV-tracé

1 minuut leestijd

MIDDELBURG (ANP) - Het dagelijks bestuur van de provincie Zeeland heeft geen bezwaar tegen de Ne-derlandse tracés voor de TGV, de hoge-snel heidsspoorverbinding, van Amsterdam via Brussel naar Parijs.

Alle tracés liggen buiten het grondgebied van de provincie. Wel laten Gedeputeerde Staten de Raad van de Waterstaat weten het voor Zeeland ongewenst te vinden dat de frequentie van de Intercitytreinen Roosendaal-Antwerpen als gevolg van de hoge-snelheidstrein worden teruggebracht van een halfuursdienst naar eenuursdienst.

In de plannen van de nieuwe treinverbinding wordt de verwachting uitgesproken dat het merendeel van de reizigers de Intercitytreinen niet meer zal gebruiken maar voor de TGV zal kiezen. Het dagelijks bestuur van Zeeland vindt echter de beperktere mogelijkheden om met de Intercity te reizen een verarming in het aanbod van goede verbindingen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.