+ Meer informatie

^DE'koffie niet onder vastgestelde prijs ^

1 minuut leestijd

Koffie van Douwe Egberts mag in de detailhandel niet onder de door de fabrikant vastgestelde prijs worden verkocht. De president van de rechtbank te Amsterdam heeft het Amsterdamse winkelbedrüf Dirk van den Broek gisteren na kort geding verboden deze „prijsbinding" te doorbreken op straffe van een dwangsom van 250 gulden per geval.

Ook is het Dirk van den Broek verboden andere detaUhandelairen in advertenties op te roepen zich ook schuldig te maken aan „wanprestatie", op sitraffe van een dwangsom van ƒ 25.000.

De president overwoog dajt Douwe Egberts alle recht heeft verplichte verkoopprijzen te stellen en dat er geen sprake is van een economische of sociale noodsituatie die de afnemers het recht geeft de leveringsovereenkomst eenzijdig ie beëindigen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.