+ Meer informatie

Martinair tevreden met lagere vi^inst

1 minuut leestijd

SCHIPHOL — De charterluchtvaartmaatschappij Martinair Holland NV heeft vorig jaar een positief resultaat behaald van ƒ7,1 min. tegen f 13,4 min. over 1979. Dit stemt tot voldoening, omdat de internationale luchtvaartmaatschappijen gezamenlijk een niet onaanzienlijk verlies hebben geleden, zo meent de directie in het jaarverslag. De omzet bedroeg ƒ324 min. (1979: ƒ 315 min.)

In de winst van ƒ 7,1 min. is begrepen een boekwinst van ƒ6,5 min. (1979: nihil) op de verkoop van een vliegtuig van ƒ3,6 min. (ƒ3,7 min.) als koerswinst bij aflossingen op dollarleningen. Hiertegenover moest een voorziening worden getroffen voor latente belastingen van ƒ 3 min.

Het relatief goede resultaat over 1980 was mede mogelijk door de flexibele opbouw van de vloot, bestaande- uit „convertible" vliegtuigen, die geschikt zijn voor zowel passagiers- als voor vrachtvervoer. Door de beschikbaarheid van convertible vliegtuigen kan Martinair een deel van de capaciteit overbrengen naar de vrachtmarkt, toen de achterblijvende ontwikkeling in de deelmarkten IT-vervoer en vliegen in opdracht van andere luchtvaartmaatschappijen dit wenselijk maakte. Het aantal vervoerde passagiers daalde met 27 pet. Door de sterkere gerichtheid op het vrachtvervoer groeide de vervoerde vrachttonaage met 45 pet tot een recordniveau van 39.345 ton.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.