+ Meer informatie

Treinmachinist van sprinter niet vervolgd

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — De 53-jarige treinmachinist uit Zwijndrecht die In september 1980 met een „sprinter" bij Vlaardingen door een rood sein en vervolgens bijna in de haven reed zal niet worden vervolgd door het openbaar ministerie.

De Rotterdamse officier van justitie, mr. H. de Doelder, heeft hiertoe dinsdag besloten. De sprinter ontspoorde doordat de brug over de haven nog net niet dicht was. Er raakten door het ongeluk enkele mensen licht gewond.

Mr. De Doelder heeft drie overwegin- , gen om niet tot vervolging over te gaan een rol laten spelen: de machinist heeft het rode sein niet bewust genegeerd, de gevolgen waren niet ernstig genoeg om een vervolging te rechtvaardigen en de zaak is al onlangs in het openbaar behandeld door de spoorwegongevallenraad. Die kan echter geen sancties opleggen maar wel aanbevelingen doen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.