+ Meer informatie

Problemen bij politie Nunspeet

2 minuten leestijd

NUNSPEET Binnen veertien dagen moet er een oplossing gevonden worden voor de problemen die zijn ontstaan binnen de landgroep Nunspeet van het korps Rijkspolitie. Met deze woorden erkende persvoorlichter H. van Elteren gisteren dat de hardnekkige geruchten over problemen binnen de groep juist zijn.

De maat was vol toen de groep vorige week in verband met ziekteverzuim nog maar de beschikking had over twee kaderleden. Daarop volgde een gesprek tussen de districtscommandant en de groepscommandant van Nunspeet, G. Hobo. Uit dat gesprek bleek dat er zowel spanningen waren tussen de leden van de groep onderling als tussen de kaderleden. Inmiddels heeft één kaderlid te kennen gegeven niet meer in Nunspeet te willen werken. Hij is op eigen verzoek overgeplaatst naar Apeldoorn. Volgens Van Elteren is het district er op tijd bij geweest, want de verhoudingen zijn nog niet dusdanig verstoord dat praten niet meer mogelijk is. Uit een gesprek tussen de groepsleden zonder kader is gebleken dat men het vertrouwen in de groepsleiding niet wil opzeggen, maar wel dat er het een en ander dient te veranderen. Wat dat precies is, kan Van Elteren nog niet zeggen. Hij verwacht niet dat het personele consequenties zal hebben.

Groepscommandant Hobo heeft inmiddels twee weken verlof genomen om zich volledig te wijden aan het zoeken van eeti oplossing voor de problemen. • ALBLASSERDAM - Het eerste van de vier elementen van de verkeerstunnel onder de Noord bij Alblasserdam begint maandagavond aan een vaartocht van 48 uur van Barendrecht naar de plaats van bestemming. Hemelsbreed liggen de beide gemeenten een dikke tien kilometer van elkaar, maar het gevaarte moet vanwege zijn diepgang een grote omwee maken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.