+ Meer informatie

RSV werkt zich omhoog

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — Rijn-Schelde-Verolme, dat vorig jaar ƒ28,7 mln heeft verloren, is bezig zich uit het dal omhoog te werken. Er staat een groot aantal nieuwe plannen en projecten op stapel, maar een belangrijke hinderpaal voor het uitvoeren daarvan wordt gevormd door het feit dat meer financiële middelen nodig zullen zijn dan RSV onder de huidige omstandigheden kan opbrengen.

Zolang niet door het aantrekken van middelen op lange termijn dan wel door winstherstel meer ruimte beschikbaar komt, moeten duidelijke prioriteiten worden gesteld, zo schrijft de raad van bestuur in het jaarverslag.

Het Europese resultaat zal dit jaar, evenals vorig jaar, nog negatief zijn. Of het wel positieve resultaat, te behalen door bedrijven buiten Europa, hoger zal zijn dan het negatieve resultaat in Europa, laat zich nog niet kwantificeren. Temeer omdat in het resultaat buiten Europa ook de resultaten van de kolenproduktie-activiteiten in de VS zullen worden begrepen, waarvan niet verwacht mag worden dat deze in het startjaar 1981 reeds een belangrijke bijdrage zullen leveren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.